יום רביעי, 28 באפריל 2010
The newcomer
יום רביעי, 21 באפריל 2010
Eyebrows matter
זה קרה בוקר אחד במהלך הביקור התקופתי אצל פליקס, האיש שחתום על השינויים שעבר שיערי בארבע השנים האחרונות (בלונד פרוקסידי, תספורת קומות גיאומטרית, קצוות וורודים, קצוץ ונחושת). סיכנתי את ראשי בכל פעם בתקווה לזכות באקססורי רדיקלי ש"יסחוב" כל הופעה חלשה.
והטייק-אוף המאוד מצולם של ה"נסיך" פלאיו:
אבל עזבו, במקרה נתקלתי בפוסט הגבות של השותה וקם, ודרכו הגעתי לפוסט על לארה סטון, בו הוא מכריז על חמצון הגבות כעל טרנד עוד בספטמבר 2009! עד כמה גבותיה של אישה אחת יכולות להשפיע? כמה קצרה תהיה, אם בכלל, הדרך מדפי המגזינים לרחוב? והאם אני אספיק להגיע למספרה בזמן הזה?
יום שבת, 17 באפריל 2010
Uffing her way back
בייבי הנריאטה. מסייה אוליבייה היה שם כדי לתעד
תהיתי מתי נשמע ממנה שוב. והנה, באוקטובר "אד באנגר" הודיעו על השקת אלבומה הראשון של אפי במאי, ובמרץ, ב"קוברהסנייק", אני נתקלת בפלאייר שמזמין להופעתה ב-16, וכמובן התיעוד של אותה ההופעה לא מאחר לבוא. ארבעה חודשים אחרי הלידה אפי נחושה בדעתה להוכיח לכולם שהיא אותה נערת מסיבות פרועה שנורא אוהבת להגיד "פאק" ו"קוק". לכבוד הקאמבק בחרה אפי בקארה ופוני בצבע דבש מהוגן לצד אוברול מכנסונים קצרצר, סטרפלס עם קאפים, אינלאייז מסאטן פלאס חגורה -שפנפנת פלייבוי קלאסית פר אקסלנס. אז הציצי אולי עדיין קצת גדול (ואפילו מנסה לפרוץ פה ושם את מגבלות הבד), ויש בטן קטנה, אבל האומץ, הבטחון העצמי ראויים להערכה, למרות שבפנים בטוח לא הכל שמפניה וורודה. אני אוהבת אותך, אפי.
I'm back!
Is there Hugh Hefner in the house?
חיבוקי עם סטיב אאוקי
ועם הקהל, שנראה נורא מרוצה (לא רק המחובק)
יום חמישי, 15 באפריל 2010
Boudoir affairs
כך, יום בהיר אחד תהיתי על קנקנה של סוגיית נעלי האירוח, כי הרי כשאת מארחת עלייך להראות במיטבך, ואני במיטבי על עקבים. אף על פי כן, נורא מוזר לקבל את פני הבאים נעולה בעקבים גבוהים מאובזרי פלטפורמה/אבזמים/שריכות כשאת בבית. מצד שני, מגוון נעלי הבית הקיים בשוק עונה יותר לצרכי תרדמת חורף מאשר לאלו של אירוח זוהר. לאור המצב הרעיון להתאבזר בכפכפי עקב מעוטרי פרווה של בימבו מצויה פתאום נראה לי משעשע. מכאן חשיפת אבותיו האציליים של הפריט המעט וולגרי הזה –נעלי בודואר, או עקבי בית –היה עניין של שניות.
הווי הבודואר –שהיה עצלה (או עיסוק במלאכות יד, מוסיקה, איפור והתגנדרות) ואירוח לא רשמי בחדרה הפרטי של גבירת הבית, שהתפתח במאה ה-17 וזכה לעדנה מחודשת במחצית הראשונה של המאה ה-20. בין שנות ה-30 וה-50 זהר הפך למצרך מבוקש, ובהתאם למודל ההוליוודי על האישה היה להיות זוהרת מסביב לשעון. כך, גם פעילויות הבודואר דרשו מראה מוקפד וכן מלתחה מיוחדת, וכזו לא איחרה להתגבש -bed jackets, dressing gowns, lounging pajamas, peignoir sets ועוד פריטים רבים להן אין מקבילה בעברית, כולם בבדי הלנז'רי הקלאסיים –שיפונים, סאטנים, ז'ורז'טים ומוסלינים מעוטרי רקמה ותחרה. הנעליים התואמות, שלקרוא להן "נעלי בית" הוא פשע נגד האנושות, היו לרוב כפכפי עקב עם פתח הפיפ-טו מסאטן או קטיפה במגוון צבעים מרהיבים, מקושטות ברוזטות מטול, נוצות מראבו, פומפוני פרווה, קריסטלים, וולנים וסרטים.
אפשר לדמיין את גודל הביקוש ולו לפי מספר היצרנים –Nite-Aires, Honey Bugs, Baranee, Oomphies וכמובן הגדול מכולם, Daniel Green.
Courtesy of Daniel Green 1
Courtesy of Daniel Green 2
Courtesy pf Daniel Green 4
על אף שאישה הגונה לא הייתה חוצה את מפתן ביתה נעולה בהן, החומרים, היצירתיות והגימור הופכים את "נעלי הזהר הביתיות" של גרין לפריטי קוטור במושגים של היום, והן מבוקשות מאוד בקרב אספנים. החברה, שנוסדה בניו-יורק ב-1881 ממשיכה גם היום לייצר נעלי בית, אם כי הדגמים השמרניים ונטולי המעוף רחוקים שנות אור מאותן יצירות מופת, וגם חברות אחרות לא מרימות את הכפפה (עדיין). לכל אלה שיש בהן מן הפאם פטאל חיפוש קטן באיי-ביי, אטסי או באתר אחר המתמחה במכירת פריטי וינטג' בטוח יישא פרי. אני עדיין צדה את שלי.
בשנות ה-30 החברה ראתה את מוצריה כ'שובבים'
חלק מאוסף נעלי "דניאל גרין" של אנג'לה, אספנית וסוחרת וינטג' מאיווה
יום ראשון, 11 באפריל 2010
...Why don't you
אני יודעת, בלוג חדש באפריל 2010 הוא בן משפחה של השלג דאשתקד, ולכן הפרולוג הזה לא ינצל מהנימה המתנצלת-מתרצת. על אף שחשיבה בפוסטים ופריימים קסמה לי עוד לפני בערך שלוש שנים, עת בה הייתי עדיין לחלק פעיל בתעשיית האופנה המקומית, ההתדיינות העצמית בנושא התארכה עד עכשיו. את הקונפליקט בין הרצון לתעד- מראות, אנשים, אאוטפיטים ופרויקטים מוצלחים של עצמי, לבין הצורך האינרטי להנצל מעדויות מצולמות ופתאטיות של מחלות ילדות למיניהן, פתר דבר מאוד טריוויאלי. כל בלוגר שעקבתי אחריו שיבח ושדרג עצמו במשך הזמן –מבחינת המראה, טיב הגרדרובה, חידוד הסגנון האישי ומיומנוית צילום. הישגים לא רעים לעומת כמה תמונות שאני בטוח אצטער אליהן בהמשך, לא?
תוכן העניינים כאן יסטה לפעמים מספינת האם, שהיא אופנה (נשים, גברים וילדים –המשפחה שלי מונה את שלושת הזנים) לשדות שלא כל כך זרים לה, והם מאוחדים תחת כיפתו של המושג אסטתיקה. החיים קצרים מדי בשביל שנקיף את עצמנו בחפצים, ארועים, חוויות ואנשים שלא גורמים לנו אושר ולא, אדם שמעולם לא שמע על הרהיטים של אימס, הסרטים של גודאר או על סיפור אהבתם המדהים של הדוכס והדוכסית מווינזדור לא יכול להבין, להעריך, לאהוב עמוקות ולחיות אופנה באמת.